Att välja ekologiska livsmedel är något som allt fler konsumenter förstår fördelar av, men frågan kring varför man ska välja ekologiska alternativ kan ständigt dyka upp från olika håll. Continuation Magazine har därför listat 5 punkter som sammanfatttar varför ekologiskt är logiskt.
1. Ekologiska livsmedel framställs utan kemikalier och bekämpningsmedel vilket innebär att du som äter maten inte heller får i dig det – vilket man får från icke ekologiska livsmedel.
2. Tar vara på miljön. De bekämpningsmedel som används vid konventionell framställning av livsmedel har en negativ effekt på miljön, då de kan störa den biologiska mångfalden, något som de ekologiska producenterna istället bidrar till.
3. Vid ekologisk odling skadas inte människor! På konventionella plantage och odlingar där kemikalier och bekämpningsmedel används får tyvärr människor dåliga hälsoeffekter på grund av de farliga ämnena.
4. Djur får en bra miljö. På de ekologiska gårdarna med djurhållning får djuren en bra miljö att leva i och matas också med foder som är ekologiskt och fritt från kemikalier och andra tillsatser.
5. Det är godare med ekologiskt! En tomat som är ekologisk odlad har en sötare och godare smak då den odlats fram utan några kemikalier. Godare för dig och godare för miljön helt enkelt – punkt!
Bild: Raquel Martínez / Unsplash
1 comment
[…] medier till att göra ett bättre val är alltid en vinst. Till exempel skrev jag artikeln: 5 anledningar till att välja ekologisk mat med inspiration av mitt möte i affären då jag hoppas att någon punkt eller mening kan vara en […]